26/6/10

Σήμερα: το Καρέ Της Ευκαιρίας

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα - με το Βατερλό του Ντομενέκ και την μετριότητα της Αγγλίας - το συγκεκριμένο κομμάτι του ταμπλό θα βγάλει έναν απρόσμενο ημιφιναλίστ: Ουρουγουάη - Ν. Κορέα και ΗΠΑ - Γκάνα. Οι νικητές μεταξύ τους και ο υπερνικητής στους 4 του μουντιάλ.

Έχω την εντύπωση οτι σε αυτή την τετράδα υπάρχει αρκετά ξεκάθαρο φαβορί. Οι "φορλάνοι" είναι πιθανώς η πιο σοβαρή ομάδα του μουντιάλ. Ο τερματοφύλακας Μουσλέρα της Λάτσιο είναι σταθερότατος και κατευθύνει σωστά την άμυνα. Οι αμυντικοί δυνατοί, δεν κάνουν πολλά φάουλ και ενεργούν απέριττα.


Τα χαφ Αρεβάλο και Πέρεζ είναι μαύρα σκυλιά με καθαρό μυαλό που καλύπτουν το χώρο λες και έχουν GPS στο κεφάλι. Στην επίθεση υπάρχει ο πολύ ικανός σκόρερ Σουάρεζ και ο Φορλάν για τον οποίο τα είπε όλα ο Giacomo Turner εδώ. Ο Ταβάρεζ έχει στήσει μια αξιοθαύμαστη μηχανή: Ομάδες αμυντικά ασταθείς μπορεί να τις βάλει κάτω κάνοντας απλά πράγματα και οι άλλες 3 ομάδες σε αυτό το κομμάτι του "πίνακα" είναι αμυντικά ασταθείς.

Τα μειονεκτήματα : Λείπει το πλούσιο ταλέντο και λείπουν αξιόπιστες εναλλακτικές από τον πάγκο. Επιπλέον, μάλλον δεν έχουν την ικανότητα να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας αν χρειαστεί να κάνουν παιχνίδι και να γυρίσουν ματς. Δεν θεωρώ πολύ πιθανό οτι αυτά τα μειονεκτήματα θα της στοιχίσουν στα συγκεκριμένα (δύο;) παιχνίδια μέχρι τους τέσσερις, επομένως με λίγη τύχη νομίζω οτι έχουν τον πρώτο λόγο για την 4άδα.

Αλλά μέχρι εκεί: Δεν είναι αρκετά πλήρης ομάδα για να πάρει 4 νοκ άουτ και να φτάσει στην κούπα. Αν και ο ξανθομπάμπουρας θα το άξιζε (το στολίδι στη φώτο δικιά του κατάκτηση).

2 σχόλια:

Τίκος Πατίκος είπε...

Φοβερό το μωρό, φοβερός κι ο Φορλάν. Συμφωνώ οτι η Ουρουγουάη είναι η καλύτερη ομάδα από τις 4 και μάλλον θα περάσει και τη Γκάνα. Αλλά λίγο ποδόσφαιρο ρε αδερφέ μου...

Jean Claude Vit Am είπε...

Ουρουγουααου!!! Με πάθος,που δεν το βάζει κάτω ποτέ.