18/6/10

Επόμενη στάση: απίθανα μικρά ανθρωπάκια

Kαι τώρα όλα θα κριθούν στο μεγάλο ντέρμπι του Δ.Ν.Τ: νυν Δουνουτίτες εναντίον πρώην Δουνουτιτών - πρώην Πρωταθλητές Ευρώπης εναντίον πρώην Παγκόσμιων Πρωταθλητών (ας σημειωθεί ότι η κάθε μία από τις δύο ομάδες έχει κερδίσει τίτλο που η άλλη δεν έχει κερδίσει, αλλά ότι η απόδοση να κατακτήσει η Ελλάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο έπεσε, ενώ η απόδοση να κερδίσει οποιαδήποτε στιγμή η Αργεντινή Πρωτάθλημα Ευρώπης παραμένει πολύ μεγάλη) - Mέσι της Ελλάδας εναντίον Νίνη της Αργεντινής. Ο αγώνας με αυτά τα «απίθανα μικρά ανθρωπάκια» (όπως αποκάλεσε σήμερα τους παίκτες της Αργεντινής ο αξεπέραστος Αλέκος) κρίνει πολλά, καθώς σε περίπτωση νίκης μας υπάρχουν εκτιμήσεις ότι πάνω από το 50% των πρωτοσέλιδων του αθλητικού Τύπου θα αφιερώσουν το πρώτο θέμα τους στην Εθνική. Αν η νίκη συνοδευτεί και με πρόκριση το ποσοστό θα φτάσει το 60%, ενώ σε κάθε επιπλέον πρόκριση μπορεί να υπολογίσει κανείς ένα επιπλέον 10%. Εν τω μεταξύ ιδιαίτερα θετικά σχόλια προκάλεσε η ξεχωριστή σημερινή αναφορά του Πρωθυπουργού στον αρχηγό της Εθνικής Γιώργο Καραγκούνη. Κατ΄ άλλους τα ιδιαίτερα αυτά συγχαρητήρια αποτελούν μήνυμα στήριξης στον Γιώργαρο για την «μαχαιριά στην καρδιά» που -όπως ο ίδιος αποκάλυψε- αποτέλεσε η αλλαγή του στο ημίχρονο του αγώνα με την Κορέα, αλλά οι περισσότεροι συγκλίνουν στο ότι ο Γιώργος είδε πρόσφατα το «Invictus» και εμπνευσμένος από τη ξεχωριστή επαφή του Μαντέλα με τον αρχηγό της ομάδας ράγκμπι της Νότιας Αφρικής, σκέφτεται να αναπτύξει παρόμοια σχέση με τον αρχηγό της Εθνικής μας, καλώντας τον να δοξάσει τη χώρα του Μαντέλη στη χώρα του Μαντέλα. Σε περίπτωση πάντως κατάκτησης του κυπέλλου έχει καταστεί σαφές ότι όλες οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πρέπει να περάσουν πρώτα από την έγκριση της τρόικας. Δεδομένου δε ότι το κύπελλο θα κατακτηθεί από μια χώρα που αδυνατεί να δανειστεί μόνη της και ζει με χρήματα από πακέτο σωτηρίας, ενδέχεται η απονομή να μη γίνει στο Γιώργο Καραγκούνη αλλά στον Ντομινίκ Στρος Καν, με την κούπα να μην έρχεται στο Καλλιμάρμαρο, αλλά να κάνει περιοδεία Ουάσιγκτον - Βρυξέλλες - Φρανκφούρτη, όπου και αναμένεται να γιουχαϊστεί ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Κόκκινη γραμμή για τη χώρα -όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός- θα είναι η κούπα να μην περιοδεύσει γυμνή, αλλά τυλιγμένη με γαλανόλευκο κασκόλ, ώστε να εκφράζει το Νίκο Καρούλια τόσο σαν Έλληνα όσο και σαν προπονητή του Απόλλωνα Αθηνών. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ντύνεται σπίτι του κι ο Νίκος Καρούλιας ταξίδεψε στη Νότια Αφρική με δικά του έξοδα· και αυτό είναι ένα μήνυμα που δεν μπορεί παρά να εκτιμήσουν θετικά οι αγορές.

3 σχόλια:

masha nevalyashka είπε...

Εγώ ξέρω ότι αυτός ο γ@#%μένος Τοροσίδης και οι άλλοι πάρταλοι δίπλα του, μου χάλασαν την ενημέρωση σήμερα. Ανάγκασαν τον αθλητικό Τύπο να τους βάλει πρωτοσέλιδα (ευτυχώς όχι όλος ο Τύπος) και έχασα τη συνέχεια στη νέα σειρά (summer season) του Lost, αυτό της ελληνικής εκδοχής, με το Μαρινάκη και τον Κόκκαλη. Κάποια συμφωνία δεν είναι να κλείσουν αυτοί; Και κάτι νομίζω είναι να κάνει κι ο Πατέρας απ'το κότερο. Το'χουν μπλέξει λίγο όμως. Άραγε πεθαίνει ο Τζίγγερ στο τέλος; Αυτά κι αν είναι απίθανα μικρά ανθρωπάκια...

Old Boy είπε...

Δεν στη χάλασαν και δεν μπορούν να στη χαλάσουν έτσι απλά. Σήμερα πολλές καλές εφημερίδες μας κράτησαν και επικεντρώθηκαν στα ουσιώδη της κάθε ομάδας. Από τα ημιτελικά και ύστερα μπορεί να αλλάξει η εικόνα, αν δεν έχει μεσολαβήσει καμιά πληροφορία για μεταγραφή ή για τα μετοχικά.

Ανώνυμος είπε...

πάμε όλοι μαζί με μά φωνή: ΟΧΙ ΦΑΝΗ, ΟΧΙ, ΟΧΙ !!!!

γιωρ. ν.κοσμ.