14/6/10

Η γειτονική Γουατεμάλα

Το μισό ταμπλό του μουντιάλ έπαιξε. Οι εισαγωγές είναι για τους εισαγωγείς, οπότε ρίχνω κατευθείαν μερικές παρατηρήσεις για όσα έχουμε δει:

Μπαφάνα (χ2):

Η κλασική περίπτωση Αφρικανών αστεριών που θα "έπαιρναν την ομάδα στις πλάτες τους" και τελικά την πήραν αλλά την πήγαν στο διάολο επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά στο πρόσωπο του Πίεναρ (μόνο λάθη) και του Μοκοένα (στη φάση του γκολ που ξεχνάει να ανέβει για το οφσάιντ και καλύπτει όλο το Μεξικό και την γειτονική Γουατεμάλα θύμισε θρυλικές στιγμές του Κούλη του Καραταϊδη).

Αυτός ο Τσαμπαλάλας επιβεβαιώνει και την άλλη Αφρικανική μουντιαλική σταθερά: Την αποκάλυψη ώριμων ποδοσφαιρικά ταλέντων (26 ο Λάλας) που μέχρι τότε δεν είχαν γίνει γνωστοί στην Ευρώπη και μετά το μουντιάλ θα τον κυνηγάει η μισή ήπειρος.

Ο Κούνε δείχνει μεγάλο τέρμα και ο μουντιαλικός Παρέιρα φαίνεται να τους έχει μάθει να παίζουν κάτι που μοιάζει με ποδόσφαιρο. Εύγε.

Μέχικο (όπως το τονίζει και ο γίγαντας Αλέκος):

Κυκλοφορία αλά Αγγίρε, Ο Μάρκες MVP (κάθετο παιχνίδι κατευθείαν από το Νουέβο Κάμπο - όπως θα το έλεγε και ο γίγαντας Αλέκος -). Ο cult Κουατεμόκ Μπλάνκο είναι κατά 12 κιλά υπέρβαρος και δυσκολεύεται στην υπερέκταση του οπίσθιου μηριαίου - αλλά είναι εκεί. Κατά τα άλλα φλυαρία, αργό παιχνίδι, προβλέψιμοι (ανάπτυξη μόνο από δεξιά με Aguilar και Dos Santos), κακή φυσική κατάσταση και βέβαια συγκλονιστικά αστείος τερματοφύλακας.

Γαλλία: τεχνητό οφσάιντ μέχρι το θάνατο με άμυνα που στήνεται 10 μέτρα κάτω από τη σέντρα, τρομερά μπλαζέ διάθεση, απουσία φορ (λες να ήξερε κάτι ο Ντομενέκ που πήρε τον Γαβριήλ;) και δυσκολία στη συνεννόηση. Αν δεν πλακωθούν μεταξύ τους νωρίτερα, κάποιος θα βρεθεί να τους αποκλείσει στα νοκ άουτ.

Αργεντινή: Τα ξέραμε.

Το ταλέντο προφανώς περισσεύει αλλά δουλειά στην προετοιμασία δεν έχει γίνει (μάλλον παίζανε play station και χέζαν στις θερμαινόμενες). Κατά τα άλλα, Μαραντονιές (φοβερό μουστάκι): Ο Βερόν παίζει γιατί είναι κολλητάρι, στα στημένα τους έχει δείξει 47 διαφορετικές εκτελέσεις γιατί τα γουστάρει αυτά τα κόλπα και στον Μέσι έχει δώσει εντολή να γυρίζει και να παίρνει τη μπάλα από τη σέντρα επειδή έτσι έκανε ο ίδιος. Αλλά ο Μέσι είναι διαφορετικό πράγμα από τον Ντιέγκο; Α;

Νιγηρία: Μια δουλίτσα στην τακτική την έχει κάνει ο Λάγκερμπακ. Νέοι, γρήγοροι, καλή φυσική κατάσταση αλλά ψιλοάμπαλοι, ε;

Αγγλία: Κατάρα, προβλεψιμότητα και γέλιο. Δηλαδή το ίδιο με τα 6 προηγούμενα μουντιάλ και λογικά με τα 6 επόμενα. Μ___ί Καπέλο.

USA: Donovan και τζι άι τζο. "Ηρωικός" αποκλεισμός στους 16. Τι ωραία φάση που δεν θα τα καταφέρουν ποτέ στη μπάλα.

Σερβία: Το γνωστό βαλκανικό μυστήριο: Ρόστερ για 8άδα αλλά από μπάλα μηδέν.

Γερμανία: Εντάξει, εντυπωσιάστηκα. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Δουλεύει η μηχανή. Κατοχή, κυκλοφορία, γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο, αλληλοκάλυψη, εκτέλεση, τρεξίματα, σοβαρότητα, βάθος.

Λένε οτι λείπει "ο ηγέτης". ΟΚ, αλλά είναι Γερμανοί και έχουν την πιο νέα ομάδα στο μουντιάλ. Τι παίχτης είναι ο Κεντίρα ρε; Τι στόπερ έχει γίνει ο Φρίντριχ; Τι μαγικά έχει κάνει ο Φαν Γκάαλ με τους μικρούς της Μπάγερν; Τι μπάλα ξέρει ο Οζίλ; Τι τον πιάνει τον Ποντόλσκι όταν παίζει με την εθνική;

Ντάξει, πρέπει να τους δούμε με μια ομάδα που δεν έχει τον Γκρεγκ Μουρ της Καβάλας στόπερ. Αλλά εντυπωσιάστηκα - το λέω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: