29/6/10

Τουμποφλό και τρομοκράτες

Το ποστ για τους Ισπανούς έχει γραφτεί πριν την έναρξη του μουντιάλ: Σημασία έχει το γκαζόν. Μέχρι σήμερα όμως οι εμφανίσεις τους άφηναν ερωτηματικά για το κατά πόσο έχουν βρει τους αυτοματισμούς τους. Ο Ινιέστα δεν ήταν έτοιμος και αυτό δημιουργούσε προβλήματα ακόμα και στην Αυτού Μεγαλειότητα (Τσάβι).

Σήμερα η μηχανή ξεμπούκωσε. Έπεσε τουμποφλό με άτυχη την Πορτογαλία. Το γκαζόν ευαρεστήθηκε και η σπηλιά βρυχήθηκε. Στο Ciudad del Campo ψάχνουν ακόμα την μπάλα.

Σημαία Ισπανίας
Από την άλλη, η Βραζιλία συνεχίζει να είναι πρώτο φαβορί μετά και το χθεσινό κρεσέντο, αλλά πλέον υπάρχουν διαπιστωμένα δύο ομάδες που έχουν καταθέσει διαπιστευτήρια διεκδικητή. Κατά πρώτο λόγο η Ισπανία και κατά δεύτερο η εντυπωσιακή, νεανική και φρέσκια Γερμανία του Λεβ.

Επιπλέον, οι Βραζιλιάνοι πιθανώς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα και με τις αρχές της Νοτίου Αφρικής αφού από χθες το βράδυ είναι καταζητούμενοι για δόλια πρόκληση ψυχικής βλάβης στις αποστολές των αντίπαλων εθνικών ομάδων, ιδιαίτερα σε αυτή της Ολλανδίας, προσεχούς αντιπάλου της. Τρομοκρατία με μια μπάλα. Ο Μπιέλσα ακόμα να συνέλθει.

Σημαία Βραζιλίας
Είμαι το γκαζόν και σήμερα (επιτέλους) τελείωσα.

3 σχόλια:

Simos είπε...

Καλά, είπαμε ότι οι παλιές οι καψούρες είναι και οι πιο δύσκολες να τις ξεπεράσουμε και να πούμε μια καλή κουβέντα γι' αυτές, αλλά έτσι; Έτσι, ρε?! Η Αρχεντινή η περήφανη, η αλανιάρα, η κούκλα πουθενά;

masha nevalyashka είπε...

Στα'πα για Μπραζίλ, δεν με άκουγες. Ώριμη, δυνατή και παπάρια μάντολες που θα'λεγε κι ο κουτσοδόντιας.

Κι όσο για τη δόλια πρόκληση ψυχικής βλάβης, τους είδα πόσο χεσμένοι ήταν και οι Ολλανδοί... Περισσότερο τους τρόμαζαν οι μούτες του καραγκιόζη παλτοΡομπίνιο, παρά το λιβάνισμα της μπάλας από Μαϊκόν και άλλους βλαμμένους που την είδαν Καφού.

Μόνο να σκεφτείς ότι ο μόνος παίχτης που κρατούσε όρθια ολόκληρη Σελεσάο, αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα... O tempora o mores...

Το γκαζόν είπε...

Είσαι λιγουλάκι άδικος masha. Οι πιθανότητες ήταν πάντα με το μέρος σου (να χάσει κάπου η Μπραζίλ) και μου το παίζεις ο "στάλεγας".

Το οτι είναι πρώτο φαβορί μια ομάδα δε σημαίνει οτι σίγουρα θα τους κερδίσει όλους. Απλά οτι έχει περισσότερες πιθανότητες απέναντι σε κάθε έναν.

Επιμένω οτι με όποιον και να έπαιζε αυτή η Βραζιλία θα είχε πάνω από 50% πιθανότητες πρόκρισης.

Το να πάρει την κούπα όμως το πρώτο φαβορί δεν είναι (σχεδόν) ποτέ το πιθανότερο ενδεχόμενο απέναντι στο να μην την πάρει.

Χθες η Βραζιλία έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και πολύ μέτριο δεύτερο. Με μια έννοια ίσως και "να της άξιζε" ο αποκλεισμός.

Αλλά δεν παύει να ισχύει οτι προκρίθηκε μια ομάδα που έβαλε 2 γκολ με μηδέν φάσεις σε όλο το ματς.

Ελπίζω σε Ισπανία για να σωθεί το ποδόσφαιρο :)