6/6/10

Δε θα 'ναι εκεί

Με τους υπόλοιπους θα ασχοληθούμε εκτενέστερα στη συνέχεια, λίγες λέξεις για κάποιους που δε θα είναι εκεί.

Ντέιβιντ Μπέκαμ
Με διαφορά ο πιο υποτιμημένος ποδοσφαιριστής της τελευταίας 20ετίας. Χωρίς ίσως να το πολυκαταλάβουμε, ήταν αρχηγός της Αγγλίας σε δύο μουντιάλ και εμβληματική προσωπικότητα της ίδιας ομάδας σε τρία. Σε μια ομάδα με φοβερή ποιότητα, ταχύτητα και δίψα, ο Μπέκαμ είχε πείσει τον Καπέλο ότι έπρεπε να είναι εκεί. "Έπεσε" σαν αρχαίος ήρωας, χτυπημένος στον αχίλλειο. Αρκετά δραματικό.

Μίκαελ Μπάλακ
Ίσως ο βασικός λόγος που δεν ανέπτυξε στο μάξιμουμ το βλέμμα του Έφενμπεργκ "σε κοιτάω και μουσκεύεται η κάλτσα σου απ' τα τσίσα" είναι ότι δεν ασχολιόταν ιδιαίτερα με το κοίταγμα του αντιπάλου. Θα λείψει από αυτό που θα ήταν το τελευταίο μουντιάλ της γεμάτης καριέρας του. Ο ανόητος πιτσιρίκος της Πόρτσμουθ που τον "σήκωσε¨ στον αέρα δε νομίζω ότι ξέρει που έμπλεξε. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Μπάλακ ξεκίνησε να του ρίχνει βαυαρικές κατάρες πριν καν προσγειωθεί στο χορτάρι. Και είναι γνωστό ότι αυτού του είδους οι κατάρες έχουν ισχύ για τουλάχιστον δύο σεζόν, ξεκινώντας από την επόμενη προετοιμασία.

Χέσους Ντάτολο
Κλασική περίπτωση μαλακισμένου Αργεντίνου φαμφάρα. Πίστεψε πως αν ντριμπλάρει ३ ταλαίπωρους αμυντικούς του Πανθρακικού στην ίδια φάση, θα παίξει μουντιάλ. Ούτε καν ο ελαφρώς(?) πειραγμένος Ντιέγκο δεν πείστηκε. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Αν ήταν αυτός στη Ν. Αφρική μπορεί να ένιωθε αδικημένος ο Σκούφαλης.

Αντόνιο Κασάνο
Με πρωτόγονο ποδοσφαιρικό χάρισμα, αλλά ίσως ο μοναδικός από αυτούς που θα ήταν εκεί με κλινική μορφή ψυχοπάθειας. Ο Λίπι δεν τον πήρε, όχι γιατί θα τσακώνονταν μαζί του, αλλά γιατί ο Κασάνο θα μπορούσε να τσακωθεί μόνος του, με το αριστερό του πόδι για παράδειγμα. Ο άνθρωπος είναι πέρα για πέρα λολός.

Ζινεντίν Ζιντάν
Δυστυχώς ο ΓΑΛΛΟΣ δε θα μπορούσε να είναι εκεί στα 39 του, ίσως δε θα ήθελε κιόλας. Πώς γίνεται όμως να μη μου λείψει Αυτός που, εκτός από μια 20ετία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, σημάδεψε με τόσο εμφατικό τρόπο το αμέσως προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο? Ο πιο "βρώμικος" τζεντλμαν που πάτησε ποτέ γκαζόν (όχι εσένα Γκαζόν, μη μπερδεύεσαι). Αρνούμενος να συνηθίσεις την απουσία του, συνειδητοποιείς ότι αυτό που τον έκανε πραγματικά ξεχωριστό δεν ήταν κάτι άλλο από την ικανότητά του να σημαδεύει ένα ματς μόνο με στιγμές.

8 σχόλια:

Zan Cloud Vit Am είπε...

Αγαπητέ Τurner,ωραία όλα αυτά αλλά ...δεν θα είναι μαζί μας στο Μουντιάλ ο Ριο Φερντιναν. Ο ανθροπως που κρατάει τα μετοπισθεν της Αγγλίας μόνος του σαν Ακρίτας. Που κάθε επιθετικός σκέφτεται όταν βγενει στην αντεπίθεση να έχει φύγει ο Ριο,να έχει παει σε καμία παμπ να πιει μπιρονια για να αποφύγει την σύγκρουση με τον βράχο του νησιού .
Επίσης θέλω να ρωτήσω γιατί ο Καπελο δεν πήρε μαζί του τον Θιο Γουολκοτ , τον ζβουρα;
Νομίζω ότι έχει κάνει μεγάλο λάθος.
Λες να ηθελε να τργουδησει τον εθνικο ύμνο της Αγγλίας;(τι λες γκαζόν;). Zan Cloud Vit Am

mihos είπε...

Πλάκα μου κάνεις; Υποτιμημένος ο Μπέκαμ; Δηλαδή αν ήταν υπερτιμημένος πόσο θα στοίχιζαν οι μεταγραφές του σε Ρεάλ και στις Η.Π.Α.; 1 δις; Και στο κάτω κάτω τι έκανε ως αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας τα περασμένα χρόνια; Τίποτα απολύτως. 3 καλά χρόνια στη Μάντσεστερ είναι η ποδοσφαιρική καριέρα του Μπέκαμ, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής (ας πούμε ισάξιος με τον Γκασκόιν) που κατάφερε να γίνει μεγάλο αστέρι γιατί αρέσει στις γκόμενες και στα media. Άρα μάλλον υπερτιμημένος είναι.

Giacomo Turner είπε...

καταρχήν η Αγγλία εδώ και 15 χρόνια είναι ο ορισμός της ομάδας λούζερ, τι περίμενες να κάνει ο Μπέκαμ σε αυτή την ομάδα? να παέι να πάρει το μουντιάλ μόνος του? δεν είναι ο Μαραντόνα ούτε ο Μπάτζιο.

όταν τον χαρακτηρίζω υποτιμημένο εννοώ με ποδοσφαιρικά κριτήρια και όχι με εμπορικά. Βοηθάς το συλλογισμό μου, γιατί αυτό που λέω στην ουσία είναι ότι στο τέλος της ημέρας τον Μπέκαμ θα τον θυμούνται όλοι σαν έναν τύπο που άρεσε στις γκόμενες και στα media και όχι σαν έναν πάρα πολύ καλό ποδοσφαιριστή (όπως επίσης είπες).

Πιστεύω μάλιστα ότι ο άνθρωπος αυτός παίζοντας ποδοόσφαιρο ΜΕΣΑ στο γήπεδο προσπαθούσε υποσυνείδητα (?) να ξορκίσει αυτό που πρέσβευε εκτός γηπέδου. Κανένα ίχνος βεντετισμού, έπαρσης ή οποιουδήποτε στοιχείου παρέπεμπε σε στραριλίκι. Εργάτης ουσίας και υπερπολυτελείας.

Abebe Bikila είπε...

Ροναλντίνιο! Ίσως, σε δίλημμα είμαι.

capparol είπε...

φιλε Giacomo Turner με απογουτευσες!! Γραφεις για τις απουσιες του mundial και ευτυχως που ο ALESSANDRO DEL PIERO δεν ξερει ελληνικα! Η μαλλον δυστηχως γιατι προσβαλεται ευκολα και θα ταξιδευε στη νοτιο αφρικη για να σε κανει να θυμηθεις!!! Αλλα με ονομα Turner το μονο που θα μπορουσες να θυμασε ειναι τον Jordan και τον Pippen...

Giacomo Turner είπε...

Πρίγκηπα, τον σκέφτηκα και τον ξεδοντιάρη, μάλιστα ξεκίνησα να γράφω γι αυτόν αλλά το μυαλό μου γέμισε με μίζερες και θλιβερές σκέψεις (στη σύγκριση παρελθόντος-παρόντος) και το'κοψα.

Capparol, σε καλώ να διαβάσεις προσεκτικά τη δεύτερη γραμμή του κειμένου. Αν αφήσεις κάτω τα πινέλα σου και το κάνεις κάποια στιγμή, θα δεις τη λέξη "κάποιους". Λέξη κλειδί. Αν έγραφα για όλους θα έπρεπε να συμπεριλάβω και άλλα ιερά τέρατα όπως Ρουντ, Τότι, Φέρντιναντ, Παντελή Καφέ κτλ.
Παρ' όλα αυτά αναγνωρίζω πίσω από τα φαρμακερά σου σχόλια την επιθυμία σου να με κάνεις καλύτερο και πιο προσεκτικό στο μέλλον και γι'αυτό δίνω τόπο στην οργή.

Die Groot Krokodil είπε...

το ωραίο με τον μπέκαμ είναι ότι μπορεί κάποιος να πεί ότι ήταν ο πιο υπερτιμημένος παίκτης της 20ετίας και να έχετε και οι 2 δίκιο

S G είπε...

μικρη παρατηρηση: Μιχαελ ειναι ο Μπαλλακ, οχι Μικαελ.
(οπως και ο Σουμαχερ)